Propozycja menu

W cenie 95,00 zł (netto) od osoby

 

I Danie gorące – Zupa ( jedna do wyboru )

  • Domowy rosół z makaronem i świeżo siekaną natką pietruszki

  • Krem ze świeżych pomidorów z groszkiem ptysiowym i łezką słodkiej śmietany

  • Flaki tradycyjne

  • Grzybowa ze świeżych leśnych grzybów ze szpeclami

  • Cebulowa na winie z grzanką

 

II Danie gorące – Główne danie obiadowe (jedno do wyboru)

Istnieje możliwość zamiany dodatków skrobiowych i warzywnych

  • Kotlet schabowy tradycyjny z pieczarkami

  • Ziemniaki puree ze świeżym koprem

  • Buraczki zasmażane

  • Pierś indyka podana na żurawinie

  • Włoskie kluseczki gnocchi

  • Mix sałat z sosem winegret

  • Schab środkowy po staropolsku na sosie z suszonych owoców polskich

  • Ziemniaki opiekane

  • Surówka z marchwi i świeżo tartego chrzanu

  • Pierś kurczaka po cygańsku

  • Ryż smakowy

  • Surówka z białej kapusty „Colesław”

  • Faszerowane i pieczone udko z kurczaka w sosie własnym

  • Kopytka

  • Surówka wielowarzywna z kapusty pekińskiej

  • Roladka ze schabu środkowego z farszem z mięsa drobiowego w sosie śmietanowym

  • Kluski śląskie

  • Surówka z buraczków ćwikłowych

  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym

  • Ziemniaki puree

  • Bukiet warzyw parowanych

  • Pierś kurczaka z grilla z brzoskwinią

  • Ziemniaki opiekane w ziołowej posypce

  • Marchew z groszkiem z masłem ziołowym

 

Zakąski zimne (trzy do wyboru)

  • Półmisek mięs pieczonych szarych z wyborem wędlin delikatesowych

  • Pierś indyka parzona pod malagą w owocowej szacie

  • Schab środkowy po warszawsku podany w galarecie

  • Galantyna drobiowa rolowana glazurowana galaretą

  • Różki obfitości z szynki konserwowej ze szparagami w szklistym auszpiku

  • Ryba faszerowana pod złocistą galaretą

  • Ryba miruna filet parzony w galarecie w dekoracji z warzyw

  • Galaretka z nóżek wieprzowych

  • Tymbalik drobiowy garnirowany jajkiem i warzywami

  • Deska serów ze stosownymi dodatkami

  • Łosoś wędzony na cytrynie

  • Jajka faszerowane ( pieczarkami lub łososiem wędzonym lub szynką lub tuńczykiem ) w gnieździe

  • Jajka podane z kawiorem czarnym lub czerwonym dekorowane konikami z cytryny podane ze śmietaną

  • Jajka w majonezie lub sosie tatarskim

  • Śledź z cebulą na sposób tradycyjny

  • Śledź po kaszubsku

  • Rolmopsy zwijane w zalewie octowej

  • Filet mintaja smażony podany na sposób grecki

  • Szynka dojrzewająca z plastrami złocistego melona z dodatkiem sosu kiwi

  • Rożki szynki konserwowej z ziołowym serkiem i tartym serem żółtym

  • Pasztet wykwintny w towarzystwie sosu tatarskiego

  • Mini tortille z wędzonym łososiem lub makrelą lub grillowaną piersią kurczaka ze świeżymi warzywami

  • Udziki kurczaka grillowane z suszonym pomidorem owijane wędzonym boczkiem

  • Pomidor faszerowany bukietem parowanych warzyw

  • Roladka z indyka z pistacjami

  • Wędzona pierś kurczaka z musem malinowo – żurawinowym

 

Proponowane rodzaje sałatek (dwie do wyboru)

  • Grecka ze świeżych warzyw, ser feta, czarnych oliwek, sałaty lodowej z sosem winegret

  • Caprese z pomidora i sera mozzarella w dekoracji świeżej bazylii

  • Indyjska ze świeżym kurczakiem, ananasem, brzoskwinią, ryżem, rodzynkami, oliwą z oliwek

  • Morska z fasolą białą i czerwoną, groszkiem, ogórkiem i tuńczykiem, oliwą z oliwek

  • Polska jarzynowa tradycyjna w majonezie

  • Meksykańska z grillowanej wieprzowiny, fasoli kolorowej, świeżych warzyw, oliwy z oliwek

  • Finezja z szynki, selera naciowego, sera żółtego, ananasa, kukurydzy z dodatkiem szczypty kminku i sosu majonezowego

  • Chińska z grillowanego kurczaka, makaronu sojowego, chrupiących warzyw, grzybów mun, sosu słodko – kwaśnego

  • Chłopska z bekonu, ziemniaków, groszku, czerwonej cebuli z sosem czosnkowym

 

Dodatki

  • Półmiseczki pikli domowych lub Świeże warzywa

  • Wybór pieczywa

  • Masło

 

Napoje gorące i zimne (dostępne przez cały czas trwania przyjęcia)

  • Soki owocowe(jabłko, pomarańcz)

  • Woda mineralna nie gazowana z cytryną i świeżą miętą

  • Kawa, mleczko, cukier

  • Wybór herbat, cytryna, cukier